topbillede

Undervisningsforløb » Foredrag

Et foredrag hos jura for begyndere er vores klassiske og gennemprøvede tilbud til alle undervisningsinstitutioner. Foredraget tilpasses i form og indhold til målgruppen og kan efter ønske inddrage emner, der skal eller har været diskuteret med klasser eller hold.

Det står frit for, i hvilket omfang foredraget skal inddrage tilhørerne. Vi udfører lige gerne et klassisk foredrag med central fortælling som et mere interaktivt foredrag, hvor tilhørerne også skal svare på spørgsmål eller deltage på anden vis.

Den centrale fortælling tager typisk udgangspunkt i konkrete sager og eksempler. Foredraget kombinerer gode historier med spørgsmål til tilhørergruppen og konkluderer på historierne og svarene. Foredraget kan alt efter ønske også komme omkring selve juraens oprindelse og udvikling eller mere komplicerede retlige teorier og teoretikere. Kropssprog og indlevelse er i centrum.

Det interaktive foredrag kunne være en ”komprimeret” version af timeundervisningen - altså kort fortalt en quiz og et skuespil - der er tilpasset til en større mængde mennesker og en anden varighed.

Tilhørerne starter med på kort tid at svare på en række spørgsmål på en ”tipskupon”, hvorefter spørgsmålene (og svar) gennemgås. Spørgsmålene er alle helt entydige, men opfordrer til diskussion og de rigtige svar provokerer erfaringsmæssigt mange af eleverne, fordi svarene synes urimelige, men det er så absolut meningen - den juridiske logik og den bagvedliggende sandhed er hele humlen ved foredraget.
Den anden del er et skuespil, hvor en håndfuld tilhørere med få replikker spiller sig igennem en dag i den meget uheldige Rolands liv. I løbet af skuespillet skal Roland træffe en række hverdagsbeslutninger og det er op til tilhørerne at gætte, hvilken beslutning der er den juridisk korrekte. Det er ikke så let, som det lyder!

Naturligvis kan et sådan skuespil synes svært at afvikle, hvis der er tale om en stor menneskemængde, men erfaringen viser, at det sjældent er et problem.

Under foredraget kommer der gerne en regn af spørgsmål, der næsten uden undtagelse alle kan besvares med det samme.

Varigheden af foredraget er - afhængigt af spørgelysten og pauser - 1-1½ time.

Jura for begyndere
Fynsgade 4, 4.th.
8000 Århus C
Tlf. 2323 8322
info@juraforbegyndere.dk